Σελίδες

Τρίτη, Απριλίου 17

Πανταχού παρόν και οι πάντες πληρώνουν


Ορισμένες φορές περνούν κάποιες ιδέες απ’ το μυαλό μου πολύ πρωτοποριακές..

Βλέπω τους νέους να μορφώνονται να πηγαίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση να τελειώνουν ξένες γλώσσες και μαζί με το στρατιωτικό να φτάνουν 25-26-27 χρονών για να βγουν στη παραγωγική διαδικασία, και στη καλύτερη περίπτωση ο πρώτος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Νέε είσαι 18 ετών; έχεις τελειώσει το λύκειο; φαντάζομε ότι κάποια σχέση θα έχεις με το ίντερνετ;
Ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά σου με μηδαμινές θυσίες και προσόντα.

Λες του μπαμπά σου της μαμάς σου του νονού σου κάποιου τέλος πάντων που σου έχει την περισσότερη αδυναμία και σου αγοράζει μια κάμερα όχι πολύ ακριβή με 500 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου.

Ξεκινάς λοιπόν με μια κάμερα στο χέρι για το μεγάλο όνειρο.. πρωί-πρωί πάντα πηγαίνεις σε δυο τρεις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν κόσμο.. σε κάποιο επεισόδιο θα πέσεις πάνω, αργότερα και γύρω στις 10 η ώρα τραβάς για το κέντρο Σύνταγμα μεριά όλο και σε κάποια πορεία θα πέσεις ματ, μολότοφ, σιδερογροθιές, παρτέρια, δακρυγόνα.. κάτι θα καταγράψεις κι εκεί, από απόσταση βέβαια και με ζουμ μη σε πάρει καμιά αδέσποτη, μετά της μια το μεσημέρι πας επίσκεψη σε δυο νοσοκομεία ή στο κτέο ή στο υπουργείο συγκοινωνιών που δίνουν εξετάσεις για διπλώματα κάποια παρανομία θα καταγράψεις δε μπορεί..

Βέβαια πρέπει να είσαι επαγγελματίας θα βγάζεις κάθε μέρα νέο πρόγραμμα για τους χώρους που θα επισκεφτείς, εύκολο αυτό.. είναι τόσα πολλά τα μέρη που μπορείς να αντλήσεις καταγραφές που θα σου φέρουν στη τσέπη ευρώ που δεν χρειάζεται να κουράζεις πολύ το μυαλό σου.. μαζί με το πρωινό καφέ θα φτιάχνεις και το πρόγραμμα της ημέρας.

Σάββατα και Κυριακές πρωί διαβάζεις τον αποδυτηριάκια στη τελευταία σελίδα του φιλάθλου και διαλέγεις ένα δυο ματς να πας.. δε χρειάζεται βέβαια να πληρώσεις εισιτήριο, περιμένεις απ’ έξω, όλο και σε καμιά φασαρία θα πέσεις.

Και για να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου σαν καλός επαγγελματίας φτιάχνεις ένα μπλογκ κι ανεβάζεις τα βιντεάκια σου, το διαφημίζεις όσο μπορείς και δεν θ’ αργήσει το χρήμα να ρέει απ’ τα σαβουροκάναλα που θέλουν να δείχνουν τον ανθρώπινο πόνο σε live χρόνους.

Αν είσαι και λίγο τυχερός και μέσα στους πρώτους μήνες βρεθείς την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο μέρος μπορεί να δεις την καριέρα σου να απογειώνεται..

Δουλειά με όραμα με προοπτικές με μέλλον..

42 σχόλια:

Nicky-Athina Polymeri είπε...

Εμένα πάλι μου έτυχε κάτι άλλο: Πρώτο μάθημα στα θεωρητικά για το δίπλωμα οδήγησης και σκάει μια τύπισσα 18 χρονών - μόλις τα είχε κλείσει την παραμονή εκείνης της ημέρας. Δεν περιγράφω αναλυτικά τι φορούσε, περιληπτικά φίρμες που εκαναν μπαμ από πάνω ως κάτω - ήρθε με γόβα για να κάνει το μάθημά της. Πιάνουμε την κουβέντα, για την οδήγηση κλπ. ΧΩΡΙΣ να την ρωτήσω γυρνάει και μου κάνει: εγώ ΠΕΡΑΣΑ σε σχολή δημοσιογραφίας. Της κάνω: Α, πολύ ωραία, είμαστε και συμφοιτήτριες? Απάντηση: Α, είσαι κι εσύ στην τάδε ΙΔΙΩΤΙΚΗ σχολή? Εμένα οι καθηγητές μου με έβαλαν να γράφω και στην εφημερίδα "Το Αρθρο"! Βέβαια δεν υπογράφω με το όνομά μου, αλλά δεν με νοιάζει η εφημερίδα, εγώ θέλω να ασχοληθώ με την τηλεόραση!

Χωρις σχόλια!

Zaphod είπε...

Σωστός ο παίχτης!
Τζάμπα ρε συ σπούδαζα τόσα χρόνια τελικά! :-))))

seaina είπε...

Αστεία αστεία μια χαρά δουλειά και προσοδοφόρα!
Να διδάξεις Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό!!

Shades είπε...

Κορούλα αυτή είναι η εν δυνάμει τηλεστάρ!!!

Zaphod μάλλον τζάμπα το έκανες.. υπάρχουν όπως βλέπεις νέα επαγγέλματα που δεν τα πιάνει το μάτι σου μόνο η κάμερα..

Seaina λες με τις ιδέες μου να έχω μέλλον κι εγώ;

Ανώνυμος είπε...

Νο way out: Και κάπως έτσι γενιέται άλλη μια ξανθιά αστέρας για να αναλάβει τον πρωινό καφέ σε 3-4 χρονια...

Α ρε Shades αν το ξερα δεν θα χαράμιζα τα χρόνια μου στα θρανία...

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

όντως.....το κόστος σπουδών στην ελλάδα...δεν το κάνεις απόσβεση ποτέ....άστα και σήμερα πήρα και αύξηση και είμαι έτοιμος να μαζέψω την βαλίτσα για εξωτερικό πάλι....
:-((((((((((((((

candy's τετραδιάκι είπε...

Tωρα μου το λες ρε Νταρκουλι??

Ελεοοοοοος!!!!

aniaris είπε...

Κάμερα έχω, μικρή είμαι ακόμα.Το μόνο που λείπει είναι να μετακομίσω Αθήνα γιατι στις Σέρρες δε γίνονται τέτοια πράγματα.

Shades είπε...

Μαράκι μου ποτέ δεν είναι αργά..

Ρε τσίρκο σιγά μη κάνουν απόσβεση στις σπουδές στην Ελλάδα όσοι σπούδασαν.. με τόσα φροντιστήρια και εξωτερικά και μεταπτυχιακά κλπ.

Candy εσύ κούκλα μου δεν πας για χρήμα για δόξα πας μην το κρύβεις επιτέλους!!!

Aniaris παντού συμβαίνουν αλλά αν θες να κάνεις καριέρα πρέπει να μετακομίσεις.. έχεις περισσότερες προοπτικές εδώ στην Αθήνα..

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου είπε...

:( Mας κοβεις το φτερα...οχι οτι δεν ξερουμε τι μας περιμενει αλλα η αισιοδοξια των 25-26-27....μας κανει να νιωθουμε οτι θα μπορεσουμε να ειμαστε τυχεροι στο σωστο μερος την σωστη ωρα;)

Y.Γ. Μου λειψατε για addicted δεν ξερω...αλλα η αληθεια ειναι οτι αν δεν διαβαζα ενα -δυο ποστακια την εβδομαδα με επιαναν πονοι σε ολο μου το σωμα;D Επιστρεφω στον bloggoκοσμο απο πεμπτη!:)

elafini είπε...

το μαρτύρησες το μυστικό..όλοι με τις κάμερες τώρα...κορεσμός..φτουυυυυυύ..καλησπέρα ;)

Ανώνυμος είπε...

Γαμώτο δουλευω από τα 19 και ΚΑΛΑ λεφτά δεν έχω βγάλει ακόμα στην 5ετία που έχει περάσει...! Θα το σκεφτώ!

Shades είπε...

Ανατολίτσα μου κι εσύ μας έλειψες αλλά αν περνάς καλά δεν μας πειράζει καθόλου.. έλα βρε που σας κόβω τα φτερά λίγο πλάκα κάνω με μερικές δόσεις από αλήθεια...

Elafini καλώς ήρθες.. λες να παρακινήσω πολλούς;

Lifewhispers εσύ δεν διάλεξες τον εύκολο δρόμο.. κι εγώ μια απ’ τα ίδια είμαι κι ας γκρινιάζω.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις είδα την απάντησή σου στο ποστ μου και πριν λίγο σου είχα αφήσει σχόλιο. Αυτό λέμε, ότι φτάνει κατι τόσο μικρό να σε κάνει να έχεις την εντύπωση ότι δεν έχεις κάνει τιποτα όλη σου τη ζωή. Γενικά είμαι γκαντέμω. Αλλά τόσο πολύ δεν το περίμενα... Σε ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

χμ, το ειχα σκεφτει κι εγω αυτο, αλλα δεν ειχα καποιον να μου παρει καμερα...Τωρα που μεγαλωσα (:P) θελω κατι αλλο: Πειραζει να ταξιδευω σε ολο τον κοσμο και να με πληρωνουν για να βλεπουν στη τηλεοραση ποσο ωραια περναω? (επειδη θα τους δειχνω τις κουλτουρες του κοσμου)??? Εεε??? :P

candy's τετραδιάκι είπε...

Ατιμουτσικο..με καταλαβες ε??

Χεχεχεχε :PPP

Shades είπε...

Lifewhispers δεν είναι θέμα γκαντεμιάς.. θέμα επιλογών είναι.. η πλευρά που δίνω εδώ είναι κάπως τραβηγμένη βέβαια αλλά θα μπορούσε κάποιος τυχοδιώκτης να συντηρηθεί κάπως έτσι..

Foylianna πολύ ωραίο ακούγεται σου εύχομαι να το πετύχεις!!! Άλλωστε απ’ το βιντεάκι που σε είδα έχεις φωτογένεια.

Candy δεν το πήρα χαμπάρι εγώ, ο Μένιος μου το σφύριξε..

paraxeno είπε...

αν το ξερα ότι καποτε θα ανοίγονταν τόσες ευκαιρίες δεν θα δούλευα από παιδί, να σπουδάσω πολλά δε σπούδασα τα άφησα στη μέση, βλέπεις αν δεν το χεις μεσα σου το σταριλίκι σε παίρνει η ζωή απ τα μούτρα...

άσε που και με τη φωτογραφία μη νομίζεις, στα χρόνια τα δικά μου, προ ιδιωτικών καναλιών δεν έκανες και καμμια σπουδαία καρριέρα, η χειρότερή μου ήταν όταν φωτογραφίζαμε ολονυχτίς μια παρτίδα ντελουξ φέρετρα για το φυλλάδιο του νεκροθαφτάδικου, και η επόμενη χειρότερη (αυτή ηταν δημιουργική) μια φωτογράφιση για ενα γκλαμουράτο περιοδικό, που κατέληξε με τη δουλειά μας χαμένη, και τα μοντέλα ξακρισμένα και παστωμένα πάνω σε ματ άχρωμα φόντα...

αν το ξερα το σήμερα από χθες θα περίμενα 20 χρονια για να γεννηθώ...

shades να οι λεξουλες σου, ΤΟ ΘΑΥΜΑ (οι λέξεις του shades 2) σε ευχαριστώ πολύ, όποτε κατεβάσεις ιδέα για άλλες μη διστάσεις, καλό μου κάνεις...

paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
takis είπε...

Μεγάλο θέμα έθιξες φίλε Shades...
σκέφτομαι τον αγώνα των νέων παιδιών...και εκείνων που σπουδάζουν και των άλλων που δεν σπουδάζουν...
Μετά βλέπω κάποιους βολεψάκιδες σε όλα τα επίπεδα και τρελλαίνομαι..
ετσι ειναι η ζωή ή καλύτερα ετσι την κάναμε εμείς...

Παρόλα αυτά, ας ήμουνα 20 χρονών !...

Shades είπε...

Ηλιαχτίδα όσο σκληρό κι αν ακούγεται βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας τέτοια περιστατικά.. δεν στοκάρομε.

Παράξενο μάλλον ανήκουμε στην άτυχη γενιά που μεγάλωσε με ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ..

Τάκη κι εγώ θα ήθελα να ήμουν 20.. αλλά πίστεψέ με τα πράγματα τώρα είναι πιο δύσκολα επαγγελματικά απ’ ότι στα δικά μας χρόνια..

Αγγελική Στ. είπε...

Η κοινωνία της κλειδαρότρυπας.. ρε κι εμένα ο πατέρας μου τσάμπα πλήρωσε τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία! (sorry ρε πατέρα, δεν ήξερα. Τώρα που ξέρω θα επανορθώσω!!)

MåvяiÐåliå είπε...

έχω κάτι τέτοιες φωτό. Που να τις δώσω;

patsiouri είπε...

...και τα βράδια να κατασκηνώνεις έξω από τα μπουζούκια να φάς τη δουλειά του παπαράτσι...έχω ένα φίλο, τελείωσε σχολή φωτογραφίας με όνειρο να δουλέψει στο national geographik τουλάχιστον...είναι και ενός επιπέδου το παιδί...σήμερα, λόγω ανεργίας, κυνηγάει μία ανθυποδιάσημη όλη τη μέρα από πίσω γιατί πουλάει στα μεσημεριανά...άχ...

Shades είπε...

Sunshine.. ο μπαμπάς σου έκανε αυτό που έπρεπε.. αλλά φαντάσου πόσα παίρνεις και πόσα μπορεί να βγάλει ένας 18χρονος με το τρόπο που περιέγραψα!!! Χαχα!!!

Ντάλια αν δεν αποφασίζεις που να τις στείλεις δώσε μου τες να τις στείλω εγώ!!! ή το πολύ πολύ να βάλω το Μένιο..

Patsiouri.. κι αυτό παίζει αν δεν έχει βγει το μεροκάματο μέχρι το μεσημέρι..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Νταρκουλίνο,
λίγα είναι τα 27 που είπες, για να βγει γιατρός κάποιος στα 35 να λέμε....
Για να κάνει οικογενεια, να μην το σκέφτεται πριν τα 40...

Angel Vs Life είπε...

ti na ta kaneis tetoia lefta?
kalytera sta 800 euro...

maria λεμονατη! είπε...

ευστοχο, εξυπνο και συγκλονιστικο. ετσι πρεπει, να πιανουμε τις ευκαιριες απο τα μαλλια. με λιγη εφευρετικοτητα και καλη διαθεση ειμαστε στο σωστο δρομο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό. Να βγάλουμε και κανένα φράγκο. Το κακό είναι ότι θα είναι μαύρα αυτά, εκτός κι αν μπει στο ΤΕΒΕ και το δηλώσει στην εφορία.

Shades είπε...

Φύρδην ναι στα 35 τελειώνουν γιατροί και κάποιες άλλες ειδικότητες αλλά εδώ λέω στη καλύτερη περίπτωση σπουδών τελειώνουν περίπου 27 ετών.. και μια και το αναφέρεις οι γιατροί δεν ξεκινούν με 800 ευρώ.

Angel vs life.. καλώς ήρθες, είναι κι αυτή μια θέση που λες όχι βέβαια με διάθεση χιούμορ όπως η δική μου.

Maria.. καλώς τη Μαρία που μου ‘χει κάνει τα τέτοια λεμόνια ο Μένιος.. υπάρχουν τέτοιες πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα που ζούμε αρκεί να έχουμε θράσος!!

maria λεμονατη! είπε...

βλεπω βρισκομαστε σε καλο δρομο σε ολους τους τομεις!

GhostHunter είπε...

Στην κοινωνία που ζούμε, δεν νομίζω να είχε πολλή δουλειά ο φίλος μας. Εδώ είναι όλα τέλεια και ευτυχισμένα...

Ωχ συγγνώμη, νόμιζα ότι έγραφα σε Σουηδικό blog...

Shades είπε...

Δείμο και βεβαία θα είναι νόμιμα όλα.. ατομική επιχείρηση.. όταν πας στην εφορία να ανοίξεις βιβλία σε ρωτούν το είδος της δουλειάς που θέλεις να ασχοληθείς, αν δεν υπάρχει σου βάζουν 5-6 παραπλήσια για να είναι μέσα σου ζητούν και διάφορα δικαιολογητικά (μισθωτήρια συμβόλαια, έναρξη στο ΤΕΒΕ κλπ κλπ) μετά εσύ ζητάς ρεύμα απ’ τη ΔΕΗ σου λένε δεν έχεις δικαίωμα σε αυτή τη περιοχή.. εσύ όμως έχεις κάνει ένα κάρο έξοδα αρχίζεις λοιπόν το λάδωμα και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Στην Ελλάδα ζούμε μην το ξεχνάς.

Μαρία το παλεύουμε.. μας βοηθά κι ο Μένιος που και που.

Φάντασμα δεν μπορώ να σου δώσω comment τώρα γιατί αρχίζει το αφιέρωμα στη Μπεζαντάκου και είμαι απορροφημένος.. μόλις τελειώσει και η Λαμπίρη τα λέμε..

Ανώνυμος είπε...

Shades γειά σου και από εδώ!
Χμμμ... Κρίμα να μη σε γνώριζα μερικά χρόνια πριν! Ίσως να είχα κάνει αυτή τη μικρή στροφή στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία! Τώρα τελειώνω (λέμε τώρα :) ) μια σχολή που δεν ήταν καν όπως περίμενα και... κάτι είπες για 800 ευρώ; Χα! Ας βρούμε πρώτα δουλειά στο -και καλά- αντικείμενο μας κι ας μας δίνουν 800 στην αρχή.
Μήπως να το ξανασκεφτώ και να πάρω μια κάμερα; Ποτε δεν είναι αργά... Χαχαχα!
Καλημέρα!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μου ντε. Εγώ ήθελα να ξέρω αν όσοι βγάζουν χρήματα μέσω διαφημίσεων από το διαδίκτυο θα τα δηλώνουν στην εφορία.

Ανώνυμος είπε...

Που ήσουν ρε Shades 8 χρόνια πριν, που σε χρειαζόμουνα;

Θα το δοκίμαζα, δεν παίζει.

Shades είπε...

Nemo τώρα είναι αργά έχεις πάρει ήδη το δρόμο σου..

Δείμο τι είπες τώρα; Σιγά μη δηλώσουν τα έσοδα απ’ το ίντερνετ στη Σουηδία είσαι;

Καλώς ήρθε επιτέλους και μια Αμαρτωλή στο μπλογκ μου (που το δηλώνει). Θα το δοκίμαζες ε; καλά.. σε πιστεύω αλλά για φαντάσου μια 18αρα αμαρτωλή με μια κάμερα στο χέρι..

Ανώνυμος είπε...

φίλε shades πολύ ωραία μας τα περιέγραψες. βέβαια υπάρχει ένας αμερικάνος ο οποίος όντως έχει γίνει ζαμπλουτος και διάσημος κάνοντας αυτό ακριβώς που περιέγραφες με την μόνη διαφορά ότι ασχολήθηκε μόνο με την show biz. Οι διαφημίσεις στο blog του είναι χρυσορυχείο για τον ίδιο. Άντε παιδιά να οργανωθούμε και σε 5-6 μήνες θα συναντίομαστε σε Εκάλη μεριά!!!!!
φιλάκια....

elena είπε...

μια χαρα τα λες και τα 800 που λες πολλα ειναι! αλλα στα 18 δεν ξερεις και οταν καταλαβεις ειναι αργα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Shades, εσύ είσαι καλός! Πού ήσουνα όταν σκεφτόμουν τι δουλειά να κάνω; ... την γκαντεμιά μου... Δε μου λες, κούκλε, για 40άριδες, έχεις τίποτε υπόψην ;)

Shades είπε...

Spaigeck.. και βέβαια λες τον κύριο Τραμπ.. μέγας διδάξας με τα γκομενάκια να τα αλλάζει σαν τα κακόγουστα πουκαμισά που φορούσε κλπ κλπ.. λοιπόν εγώ λέω να οργανωθούμε αλλά έτσι για σπάσιμο να κάνουμε τη Δραπετσώνα ή το Πέραμα teddy..

Έλενα αναλόγως γιατί αν δουλεύεις απ’ τα 14 αυτό αλλάζει.. και κάτι ακόμα γι’ αυτό είμαστε εδώ εμείς και το φωνάζουμε για να το κάνουμε γνωστό!!!!

Sad.. το μόνο που μπορώ να πω για σένα είναι welcome to the club των 67άρηδων..