Σελίδες

Παρασκευή, Απριλίου 20

Εμείς και το blogging..


Όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο πολλά πράγματα ανακαλύπτω για το blogging.

Είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.. είναι ένας χώρος κατάδικος μας που ο καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει με τα δικά του κριτήρια.

Ίσως να υπάρχουν bloggers που να παρακάλεσαν εκδότες κι έντυπα για ένα γραπτό τους.. υπάρχουν φωτογράφοι με ταλέντο που δεν κατάφεραν ποτέ να δημοσιεύσουν τη δουλειά τους πουθενά.. υπάρχουν πολλοί που ζωγραφίζουν και οι πίνακες τους ήταν για πάντα στο δικό τους σαλόνι, παιδιά που παίζουν μουσική που συμμετέχουν σε γκρουπ και χίλια άλλα δυο πράγματα που μπορεί κανείς να προβάλει μέσα απ’ το blogging.

Τελευταία όλο και πιο πολύ διαφημίζουν το blogging σε εφημερίδες και περιοδικά χωρίς βέβαια να μπορούν να καταλάβουν ότι σε μερικά χρόνια θα είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής τους.

Υπάρχουν πολλοί που γράφουν μόνο πολιτικά.. ειδησεογραφικά.. που είναι ήδη γνωστοί στο χώρο τους αλλά και πολλοί νεαροί με ταλέντο που δεν είχαν την ευκαιρία να το δείξουν.

Κάπου κάπου κάνω βόλτες σε πολιτικά μπλογκ.. εκεί έχω παρατηρήσει ότι δεν συμβαίνει αυτό που έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί μας άρχοντες, δηλαδή οι κύριοι αυτοί είναι μαθημένοι να πηγαίνουν να βγάζουν κάποιο λόγο να τους χτυπούνε την πλάτη να ακούνε μπράβο χωρίς κανένας από εμάς να έχει δικαίωμα ερώτησης.

Εδώ δέχονται καταιγισμό ερωτήσεων και όχι βέβαια στημένες αλλά βγαλμένες απ’ τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Πρέπει να αναλογιστούμε ότι σε λίγο καιρό ή έστω σε λίγα χρόνια πολλά θα μπορούμε να αλλάξουμε μέσα απ’ δω, και μην σας φαίνεται υπερβολικό.

Θα δείτε σε λίγο καιρό και όσο πλησιάζουν οι εκλογές πόσες πολιτικές μουτσούνες θα δούμε με όραμα με υπευθυνότητα με φούμαρα..

Μπορεί να με διαβάζουν 10 φίλοι ή εσάς 30 ή κάποιον με ταλέντο 100, αν αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε ψήφους θα πονέσουν, κι αν όχι τώρα σε 5 χρόνια.

Ανοίγουμε τη τηλεόραση να δούμε ειδήσεις και μας πλασάρουν αυτό που πουλάει αυτό που κάποια συμφέροντα κρύβονται πίσω του ή έστω αγοράζουμε εφημερίδα για να ενημερωθούμε.. ενημέρωση που πάντα έχει μια βασική γραμμή, το ΚΕΡΔΟΣ.

Πλησιάζουμε τα 10.000 χιλιάδες blog, φανταστείτε σε 10 χρόνια να είναι 100.000 χιλιάδες με πόσους διαφορετικούς ανθρώπους θα μπορούμε να επικοινωνούμε.

Φανταστείτε ένα νεαρό blogger εν δυνάμει δημοσιογράφο την ώρα που πληκτρολογεί να ακούσει ένα δυνατό θόρυβο απ’ το παράθυρό του.. να πάρει το κινητό και να καταγράψει δυο τύπους με κουκούλες να τρέχουν, αργότερα να ανεβάσει το βιντεάκι στο μπλογκ του με κάποιο σχόλιο και άλλοι 200 blogger να κάνουν λινκ προς αυτόν.

Υπάρχει περίπτωση να δεις καλύτερο ρεπορτάζ;

Όταν έγινε η καταστροφή με το τσουνάμι.. πρώτοι το έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιοι νεαροί blogger που είχαν τραβήξει εικόνες.. και από εκεί έγινε γνωστό σε όλο το κόσμο.

Πρόσφατα ο Μπιλ Γκέιτς κάπου είπε ότι σε 5 χρόνια ότι ξέρετε για την ενημέρωση στη τηλεόραση θα το ξεχάσετε..

..μάλλον κάτι παραπάνω θα βλέπει..

37 σχόλια:

seaina είπε...

Εμείς οι bloggers θα κατακτήσουμε τον πλανήτη!!!
"Τον κόσμο εμείς θα φέρουμε στα μέτρα μας πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του"
Καλό ΣΚ!

Ανώνυμος είπε...

Το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει φωνή ένας απλός πολίτης. Αυτά που λες πιστεύω πως θα γίνουν με μαθηματική ακρίβεια, γιατί ο κόσμος έχει μπουχτίσει με τα ίδια και τα ίδια λόγια πολιτικών και ΜΜΕ, θέλει να ακούσει τον συνάνθρωπό του, που έχει υπ'όψην του κάτι καλύτερο, ένα όραμα, και όχι την καρέκλα.

elafini είπε...

πιστεύω κι εγώ πως αρχίζει κι εξελίσσεται σε δύναμη..έχεις δει πόσο γρήγορα ταξιδεύουν τα νέα από blog σε blog? κι απόδειξη της δύναμης είναι πως ήδη κάποιοι άρχισαν να το πολεμούν..

Shades είπε...

Seaina προς το παρόν μόνο το λέμε.. καλό Σ/Κ.

Αμαρτωλή δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσει φωνή ο απλός πολίτης.. είναι και ο μόνος.

Elafini και οι δισκογραφικές εταιρίες βλέπεις πως κυνηγούν την πειρατεία; Ποιο τραγούδι θες και δεν το έχεις; Κάπως έτσι θα είναι και με την έκφραση μόνο που εδώ δεν κάνεις κάτι παράνομο.. απλά καταθέτεις την προσωπική σου άποψη.

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

..κιετσι οπως παμε κιεδω σιγα σιγα θα γινεται οτι κιεξω ,,δεν την γλυτωνουμε ηδη γινεται ..τα μεγαλα συμφεροντα ,θα κινουν κιεδω τα νηματα ..μιλαω για τα ιδιαιτερα πολιτικα μπλογκς ...

Marina είπε...

Οσο μεγαλώνει η μπλογκόσφαιρα και όλο νέοι εκκολαπτόμενοι συγγραφείς εμφανίζονται θα αρχίζουν και οι αντίστοιχες ..σκουπομαχίες. Οι παλιοί και γνωστοί (απο δημοσιογράφους μέχρι πολιτικούς) δεν θέλουν νέους, δεν θέλουν αντιρρήσεις και κυρίως δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους..
Και τη χάνουν κάθε μέρα..καταλαβαίνεις τι θα γίνει?

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

....εσύ κάπου μου την είπες....και σου απάντησα.....προσπαθώ να βρω εκείνο το post να σε ξαναβρίσω και δεν μπορώ ρε γαμώτο...έχω ζαλιστεί απ'την δουλειά.....θα σε πετύχω όμως.....που θα μου πας....

Καλησπέρα είπα?
;-)

Desposini Savio είπε...

Καλά τα λες Shades.
Λες να καταφέρουμε μεγάλες αλλαγές και ανατροπές από εδώ μέσα..;
Λέω πως ναι. Βέβαια δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για τη μεγάλη αλλαγή, μα σίγουρα θα ξεχωρίσουν κάποιοι από εδώ μέσα.
Εγώ προς το παρόν γράφω ότι γράφω (ξέρεις) από τι στιγμή που έχω τους προσωπικούς μου προβληματισμούς και αναζητήσεις και προσπαθώ να βελτιωθώ σαν άνθρωπος αρχικά.
Ο χρόνος θα δείξει!

takis είπε...

Χαιρετώ και εγώ και συμφωνώ με το σκεπτικό σου.

Θυμίζω προς επιβεβαίωση αυτών που λές οτι αυτή τη στιγμή στη Γαλλία υπάρχουν πάνω από 1.000.000 μπλόγκς ...αυτή τη στιγμή με το προεκλογικό κλίμα εκεί (από όσο ξέρω) γίνεται χαμός στα μπλόγκς!...

αποτελούν τη νέα διάσταση των εκλογών...είμαστε στην αρχή ακόμα

Shades είπε...

Sevarose εγώ τα δικά μας τα θεωρώ πολύ πιο ιδιαίτερα.. και ότι γίνετε χαμός ακόμα δεν έχεις δει τίποτα.

Marina πολύ καλά τα λες αλλά μέχρι τώρα ήταν μόνοι τους.. τώρα υπάρχουμε κι εμείς που μπορούμε να συμμετέχουμε να κρίνουμε να ρωτάμε και να δυσφημούμε ότι δεν μας κάθετε καλά.

Τσίρκο εγώ λέω καλησπέρα ρε σούργελο, αντί να πάρεις θέση στο προβληματισμό μου και στο ποστ ψάχνεις για να μου τα χώσεις; Αν θες χώσιμο πήγαινε στο Μένιο να φας καλά!!!

Desposini ο καθένας μας το μπλογκ του το άνοιξε και γράφει μέσα ότι γουστάρει.. αυτή είναι και η μαγεία του.. αλλά ακόμα κι έτσι αν θέλεις κάπου να πάρεις θέση έχεις το ελεύθερο ή μπορεί μέσα από ένα μπλογκ να μάθεις κάτι που δεν θα το άκουγες ποτέ, θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι μπορούμε σε μια μέρα να φτιάξουμε το κόσμο, πιστεύω όμως ότι θα μας λογαριάζουν περισσότερο και θα προσέχουν ακόμα πιο πολύ.

Τάκη να δω το Γιακουμάτο να μου απολογείται ή το Λαμιώτη στη πολυθρόνα του Μένιου κι ας τα κλείσω όλα μετά.
Και για να αφήσω τη πλάκα πιστεύω ότι το blogging σε 10 χρόνια το αργότερο θα ρίχνει κυβερνήσεις..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν κρίνω από τον εαυτό μου έχω εγκαταλείψει την τηλεοπτική είδηση και ενημερώνομαι από το διαδίκτυο και ό,τι μπορώ από εφημερίδες (συνήθως τοπικά νέα και συχνά από τους διαδικτυακούς τους κόμβους). Προσωπικά το ξεκίνησα και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος.

Η τηλεόραση απλά πουλάει -το λέω καιρό και έγινα γραφικός- κοινό σε διαφημιστές. Κέρδος και κοινό (αυτοί είναι οι παρονομαστές ενός περίεργου σύνθετου κλάσματος.

Το blogs είναι ταχύτατα, είναι πολυσύνθετα και άξια της μοίρας που έχουν. Δίνουν μόνο δυνατότητες και μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα κακό. Ίσως λίγο φανφαρονισμό, ίσως κανένα σεντόνι, αλλά ουσιαστικό αρνητικό μέχρι τώρα δε βρήκα.

annamaria είπε...

Το πεζοδρόμιο και το πλακάτ
έδωσαν τη θέση τους στην τεχνολογία.
Σίγουρα το blog είναι τρόπος έκφρασης, δημιουργίας, ξεσπάσματος αλλά και μια πράξη απελπισίας όπως στην περίπτωση της Νατέλας.
Ας ευχηθούμε να έχουν ανοδική πορεία.
Να τσακίζουν πρόσωπα και καταστάσεις με τις κραυγές τους.
Ας ευχηθούμε από εδώ (τουλαχιστον)να διαβάζουμε τις αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Shades, πόσο δίκιο έχεις! Αν και, αμφιβάλλω για την αισιόδοξη αύξηση των blogs πέρα από μια διετία ακόμη, μα αυτό δεν έχει σημασία, πέρα από μια κρίσιμη μάζα το μόνο που χρειάζεται είναι ποιότητα. Και στα 5.000 blogs, θα υπάρχουν αρκετά με ποιότητα.
Καλη... μέρα, σπέρα; Δε βαριέσαι.. Whatever :)

Shades είπε...

Δείμο τίποτα και κανείς δεν θα σταματήσει τη τηλεόραση.. απλά απόκτησε ανταγωνιστή ιδιαίτερα στην είδηση, εδώ υπάρχει μια αμεσότητα υπάρχει ένας διάλογος, πολίτη με πολίτη, φωτογράφο με φωτογράφο, αγρότη με αγρότη κοκ αλλά βλέπουμε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο που δεν το ανέφερα στο ποστ (τώρα μου ήρθε) εγώ στο κοινωνικό περιβάλλον που ζω είτε το θέλω είτε όχι δεν μπορώ να είμαι στο ίδιο τραπέζι με ένα δικηγόρο και να αλλάζουμε απόψεις.. ούτε ίσως και μια ανύπαντρη μητέρα απ’ τη Δραπετσώνα με μια διπλωματική ακόλουθο.
Δεν σου κρύβω ότι μέσα απ’ το blogging μιλάω καθημερινά με δικηγόρους με γιατρούς με δασκάλους με αγρότες με κορδελιάστρες και όχι μόνο μιλάω κάνω και χιούμορ (λόγο Μένιου).

Ανναμαρία σε όλα συμφωνώ αλλά δε θέλω ευχές.. θέλω μια στάση πιο ζωντανή.
Εγώ για παράδειγμα θα είχα την τύχη να δω τους πίνακες σου αν δεν έκανα blogging?
Αύριο αν δεις κάτι άσχημο στο δρόμο και εξοργιστείς (που δεν το εύχομαι) θα το γράψεις;
Βλέπω ότι το κάνεις και αν κάτι σκεφτείς ή δεις με τα μάτια σου δε θα διστάσεις..
Αυτό θέλω.. όχι μόνο εγώ.. όλοι μας..

ΥΓ. θέλω αν μπορώ να βγάλω το Μένιο από μέσα σου.. μπορεί να χρειαστεί να σε νευριάσω, πίστεψε με όμως θέλω να το προσπαθήσω.

Sad κάπου έχεις δίκαιο το blogging σήμερα είναι μόδα θα περάσει ξέρεις όμως τι βλέπω και λέω όλα αυτά.. εγώ κάποιες δεκαετίες πίσω μεγάλωσα με ψυγείο του πάγου, τα παιδικά μου χρόνια έκανα μπάνιο στη σκάφη και στο σπίτι 10 ετών ήμουν όταν βάλαμε μωσαϊκό, πριν ήταν μπετό.. η δεκαχρονη κορη μου blogάρει σχεδόν μόνη της.
Σε δέκα χρόνια δε θα λέγετε blogging δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο θα έχει προχωρήσει η τεχνολογία..
Μακάρι να μπορώ να την παρακολουθώ και να έχω δίπλα τη κόρη μου να μου κάνει πλάκα.. (μπαμπά άσχετε κλπ)
Sad ένα σχόλιο έγραψες κι εγώ το έκανα ποστ άντε καλημέρα καληνύχτα ότι θες διάλεξε.

Καλημέρες σε ολους!!!

Nicky-Athina Polymeri είπε...

You put a spel on us! Τι τέλεια που τα λες! Επρεπε να κάνεις αυτο το ποστ λιιιιιγες βδομάδες πριν, που έγραφα εργασία στο πανεπιστήμιο ακριβώς γι'αυτο!

candy's τετραδιάκι είπε...

Παντως ηδη μαθαινουμε πολλα...

Gwgw είπε...

Ωραία τα λες...αλλά τον Bill τι τον ανέφερες;; Τι παραπάνω να βλέπει ο βλάκας μωρέ;; :)

George είπε...

Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου Ντάρκ. Είναι πράγματι όπως τα λές, αλλά υπάρχει και κάτι που δεν μ'αρέσει και πιστεύω πως και εσύ θα συμφωνήσεις. Δυστυχώς υπάρχει και πολύ μεγάλη ψευτιά στα μπλόγκ. Κάποιοι προσπαθούν κρυμένοι πίσω απο την ανωνυμία να περιπαίξουν να λιδωρήσουν και να ειρωνευτούν. Θα μου πείς πως αυτούς τους απομονώνεις. Ναι αλλά ίσως ώσπου να τους καταλάβεις να έχουν καταφέρει να πληγώσουν ότι όμορφο έχεις σκεφτεί.

Catherine είπε...

O αδερφός μου παιδί 20 χρόνων μου είπε ότι οι bloggers δεν έχουν ζωή και κάθονται και ασχολούνται όλη μέρα με το blog τους. Του απάντησα πως δεν είναι έτσι, πολλοι αηιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν που κάνουν πολλά περισσότερα από το να περνούν την ώρα τους. Καλά...μου λέει.
Και το σηαντικότερο είναι ότι υπάρχουν και άτομα που διατηρούν blog και έχουν την ίδια άποψη. Προσωπικά αρνούμαι να υποτιμήσω ότι φέρει την σφραγίδα πνευματικής δημιουργίας κάποιου. Εξάλλου, πρώτα ζεις και μετά γράφεις.

Shades είπε...

Κορούλα δηλαδή τι μου λες τώρα ότι θα έπαιρνες ιδέες από το ποστ μου για να γράψεις στην εργασία σου στο πανεπιστήμιο;
Μπράβο μου τόσο καλά γράφω και δεν το έχω καταλάβει;

Candy και να δεις τι έχουμε να μάθουμε στο μέλλον.

Γωγώ δεν τον έχω σε καμιά υπόληψη αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μέσα στα πράγματα περισσότερο από εμάς..

Γιώργο θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ψευτιά αλλά φίλε μου δε θα έλεγα ότι μπορεί να με πληγώσει.. να με νευριάσει ίσως αλλά να με πληγώσει κάποιος που δεν γνωρίζω και ούτε πρόκειται να γνωρίσω ποτέ μάλλον δε θα μπορούσε.

Shades είπε...

Κατερίνα ο καθένας διαχειρίζεται το χρόνο του ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του.. δε θα μπορούσα να κρίνω ποτέ ούτε τη μια πλευρά ούτε την άλλη.. θέμα επιλογών είναι όλα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, υπάρχει και κάτι άλλο που αμέλησα να το αναφέρω.. Το ότι μέσω του blogging ανακάλυψα νέους ανθρώπους με τους οποίους έχω να μοιραστώ πολλά, το γράφεις άλλωστε με το δικό σου τρόπο, αλλά να συμπληρώσω κι ένα ευχαριστώ για όλους εσάς.. :)
[Τσ τσ τσ... πάντα μελό...]

patsiouri είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τα blogs σε 5 χρόνια, ίσως και κάτι παραπάνω...θα δέρνουν!

Το κακό είναι πως αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο έχει πρόσβαση όχι και κάποιο τεράστιο ποσοστό πολιτών, συγκριτικά πάντα...

Πιστεύω πως όταν γίνει δεδομένο το γεγονός πως όλοι θα έχουν ένα δικό τους μπλόγκ...θα το μεταχειρίζονται όπως όλοι οι Ελληνες την τηλεόραση σήμερα..κατά το συμφέρον...

Η μπλογκόσφαιρα θα γεμίσει σκουπίδια, υπάρχουν και σήμερα αλλά όχι τόσο τραγικά...

Άν αποκτήσει μπλόγκ και η κουτσή Μαρία, μή σκεπτόμενη Μαρία, απλώς θα έχει μπλόγκ γιατί είναι της μόδας, θα τρέχουμε να κρυφτούμε...

Μπλόγκ διαθέτει και ο Λιακόπουλος άλλωστε!

Μάλλον με έχει επηρεάσει η επέτειος και είμαι λίγο απαιδιόδοξη, ίσως τελικά όντως τα blogs να΄επιφέρουν μία τεράστια γνήσια επανάσταση, πράγμα που εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ας το απολαύσουμε ως έχει, γιατί όταν εξελιχθεί (και δεν αργεί, κοντά είναι), σε κερδοσκοπικό παιχνίδι, θα χάσει τούτη την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό, ελέω ανταγωνισμού, παραγκωνισμού και δε θα συμμαζεύεται.
Τότε θα γίνουν πολύ...dark τα πράγματα, γιατί θα κυκλοφορούν πολλές ...shades.
Δηλαδή, κατάσταση Φύρδην-μίγδην
;-)
Γλαρένιες αγκαλιές

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πιστεύω πως η αύξηση του αριθμού και της δύναμης των μλογκερς θα συνοδευτεί και με πολλά αρνητικά φαινόμενα!
Για να δούμε...

Shades είπε...

Sad πολύ καλό το μελό σου έχω ένα καλύτερο όμως «αφού μέσα απ’ το blogging σε γνώρισα μου φτάνει..» τι λεω πάλι ο π#$%ης!!!

Patsiouri λες να αποκτήσει μπλογκ και η Μαρία η άσχημη; Εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα περάσει η μόδα και θα μείνουν μόνο αυτοί που έχουν κάτι να πουν.

Φύρδην κατάφερες και έφτιαξες με τα νικ μας τη καταστροφή.. μπράβο μας!!!

Ασκάρ σε όλα υπάρχει η θετική και η αρνητική πλευρά.. προσωπικά πιστεύω ότι όσοι ασχολούνται με το blogging είναι άνθρωποι που ψάχνονται αν αυτό συμβαίνει θα μπορούν να επιλέξουν και να απορρίψουν.

Zaphod είπε...

Γενικώς με κάλυψε ο Δείμος (και οι υπόλοιποι μην φωνάζετε!)...
Το μεγάλο προσόν που έχει το net και τα blogs ιδιαίτερα δεν είναι τόσο η αμεσότητα όσο η αδυναμία κατεύθυνσης της πληροφορίας από κάποιο κέντρο, όπως και η α-δυνατότητα λογοκρισίας.
Ακόμα και αν κάποιος μας κλείσει (λέμε τώρα) τα blogs αύριο, μπορούμε με άνεση να ανοίξουμε σε μια ώρα αλλα 123 μαγαζιά και να κάνουμε copy paste....

Λιαν προσφάτως είδα δυο σχόλια πολιτικών....και έπεσα από τα σύννεφα! Τελικά ο ξύλινος πολιτικός λόγος σε γραπτό κείμενο είναι τόσο κούφιος, άδειος και κενός (άλλο συνώνυμο;) όσο δεν φανταζόμαστε...δικαίως φάγανε γενικώς το κράξιμο που φάγανε (και από εμένα χεχεχε)

Αισιοοδοξία βρε!

love&kisses
zaphod

Αγγελική Στ. είπε...

Να αυτά βλέπω και λέω ότι τελικά δεν έχει χαθεί η ελπίδα τελείως.. ότι κάτι αισιόδοξο ανατέλει μέσα από τις απόψεις τόσων ανθρώπων.. Ίσως πάλι και να αυτοπαραμυθιάζομαι. Θα δείξει. Το μέλλον είναι μπροστά μας..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όσο κάποιοι χάνονται στον τηλεοπτικό λαβύρινθο του τίποτα και της μιζέρις, η τηλεόραση θα δυναμώνει. Μόνο όταν αποφασίσουμε να επικοινωνούμε -όσοι μπορούμε- με το δίκτυο τότε ίσως αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι παίζεται. Ακόμα δε φοβούνται. Προς το παρόν ο φόβος του ανταγωνισμού χτυπάει τις πόρτες του Τύπου. Σε λίγο καιρό, όμως;

Shades είπε...

Zaphod ποιος να μας κλείσει; Είναι σαν να θέλουνε να σταματήσουν την ανταλλαγή τραγουδιών.. μπορούνε;
Έχω δει πολλές φορές κάποια σχόλια πολιτικών όπως λες.. οι blogger όμως δεν είναι δημοσιογράφοι με στημένες ερωτήσεις τα χώνουνε στα ίσα..

Sunshine όχι δεν αυτοπαραμυθιαζόμασται απλά χρειάζεται κάποιος χρόνος και θα αρχίσει να λειτουργεί ότι λέω.. προσωπική άποψη πάντα!!

Δείμο έτσι ακριβώς.. είναι νωρίς για να φοβούνται αλλά και ο τύπος που θα δεχτεί πρώτος τα αποτελέσματα μας διαφημίζει..

Marina είπε...

shades, σίγουρα η μπλογκόσφαιρα είναι ισχυρή στο να αμφισβητεί και να μην υποκύπτει σε ότι δεν κάθεται καλά αλλά αυτό το θέμα της δυσφήμισης, άστο καλύτερα, έχω προσωπική πείρα όταν κάποιος απο εδώ μέσα με απείλησε να με σύρει δικαστήριο για μία αλήθεια που έγραψα. Ακόμη η ελληνική μπλογκόσφαιρα δεν είναι τόσο ισχυρή

patsiouri είπε...

Μακάρι, κι εγώ μαζί σου...με στοιχειώνουν ακόμα εφιάλτες από το μπλόγκ της...φραπελιάς...έλεγα στην Κωνσταντίνα πως σε λίγο θα ανοίξει μπλόγκ και η Κλάρα!

GhostHunter είπε...

Έχω λογομαχήσει και υπερασπίσει το Internet πολλές φορές. Παίζει ήδη τεράστιο ρόλο στο θέμα "πληροφόρηση". Ας ελπίσουμε ότι το μοντέλο λογοκρισίας της Κίνας στο μέσο αυτό δεν θα επεκταθεί.

Shades είπε...

Μαρίνα δεν έχω προσωπική πείρα (να θέλουν να με διώξουν) αλλά πιστεύω ότι είναι μόνο φοβέρες, τι θα μπορούσε να κερδίσει κάποιος αν δεν έχεις βρίσει; Είπες τη γνώμη σου για κάτι.. δημοκρατία νομίζω έχουμε.
Πάντως εγώ θα τα χώνω εκεί που νομίζω και ας μου κάνουν 200 μηνύσεις ίσως να με κάνουν και φίρμα χωρίς να το θέλουν.. (όλα αυτά βέβαια έξω από το χορό).

Patsiouri όλα θα τα δούμε είμαι σίγουρος.. αλλά εμείς επιλεγούμε με ποιους επικοινωνούμε, δεν είναι τηλεόραση εδώ πλύση εγκεφάλου.

Φάντασμα τα πάντα μπορεί να γίνουν αλλά είναι ένα μέσο που δεν μπορούν να το ελέγξουν πλέον «ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει» ειδικά στο νετ..

aniaris είπε...

Συμφωνώ με τον ασκαρδαμυκτί.Κάθε μεγάλη αλλάγή έχει και αρνητικές συνέπειες.Και η λογοκρισία είναι η χειρότερη που μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν.

Shades είπε...

Aniaris πιστεύω ότι η λογοκρισία δεν μπορεί να σταθεί στην ανωνυμία του ίντερνετ.

exitmusician είπε...

Συμφωνώ με την προοπτική της δημιουργίας μιας κρίσιμης μάζας bloggers που θα έχουν τη "θεσμική" δύναμη να επηρεάσουν καταστάσεις και που θα αποτελούν ένα "interest group" που δεν θα μπορεί να αγνοηθεί.

Αρκεί να μην αρχίσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας, κάτι που δυστυχώς είδα ότι γίνεται ακόμα και ανάμεσα σε λίγα blogs και μάλιστα από αυτά που θεωρούνται "πρώτης γραμμής"...