Παρασκευή, Μαρτίου 21

Οίκος συν(ουσίας)Πριν μερικούς μήνες ονειρεύτηκα ένα ιστολόγιο που να συμμετέχουν διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ανησυχίες.. θέσεις.. διαφωνίες.. προτάσεις..

Προσπάθησα από την πρώτη μέρα να του δώσω ένα κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα και να είναι τόσο άναρχο όσο και δημοκρατικό..

Από τη δεύτερη μέρα έβλεπα τον οίκο αντοχής σαν το blog μας και όχι σαν δικό μου δημιούργημα.. ο οίκος έγινε διάλογος, έγινε χιούμορ, έγινε συναίσθημα, έγινε κραυγή για βοήθεια..

Πριν μέρες και σε ένα live διάλογο με τον
Hades μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα νέο χώρο που να φιλοξενεί κραυγές ανθρωπιάς.. τρεις λόγοι με έκαναν να μην σκεφτώ περισσότερο και να συμφωνήσω μαζί του απόλυτα..

Ο ένας ήταν.. ότι στον οίκο με τόσα μέλη τα post για τέτοιες δράσεις σε μια δυο μέρες έφταναν χαμηλά.. ο δεύτερος ήταν ότι δεν ήθελα αναδημοσιεύσεις σ’ αυτόν το χώρο αλλά σκέψεις και κείμενα διαφορετικά από αυτά που γράφουμε στα προσωπικά ιστολόγια μας.. και ένας ακόμα τρίτος λόγος ήταν η “ουσία”…

Ένα blog βοήθειας και δράσεις.. μια ενημέρωση για ανάγκες.. μια κραυγή ανθρωπιάς!!!

Ο οίκος συν(ουσίας) λοιπόν ήρθε να δώσει μια συνέχεια.. και αν καταφέρει να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει επιτελέσει τον σκοπό του.

Προτρέπω λοιπόν όσους συμμετέχουν στον οίκο αντοχής και στον οίκο συν(ουσίας) να στείλουν προσκλήσεις για μια προσπάθεια ανθρωπιάς.

Όποιος άλλος διαβάσει το κείμενο και θέλει να συμμετέχει ας στείλει το e-mail του σε έναν από εμάς για να του σταλεί πρόσκληση.

oikosΔεν υπάρχουν σχόλια: